Potrebno je: 500 g pečurki šampinjona
2 veće ribe
2 glavice crnog luka
2 limuna
1 dl ulja
1 kašičica začina
mleveni biber
so
Priprema:
Ribe očistiti od krljušti, izvaditi utrobu, dobro oprati, zarezati ih na nekoliko mesta preko leđa, posoliti i posuti ih malo začinom.
Očistiti i iseckati dve glavice crnog luka i na ulju malo propržiti. Pečurke oprati i iseckati na listiće. Ako su pečurke iz konzerve, staviti ih na cediljku i isprati od kiseline, pa iseckati. Tako iseckane pečurke staviti u luk da se proprže. Dodati kašiku začina, mlevenog bibera i soli po ukusu. Ovim filom napuniti ribe, a ostatak staviti oko riba u sud u kome će se peći. Ulje sipati u pleh. Napunjene ribe zatvoriti čačkalicama i peći u zagrejanoj rerni. Pečene ribe izvaditi iz rerne, preliti sokom od limuna, a u zareze na leđima staviti kolutiće limuna. Služiti sa krompir salatom